Excel táblázat készítés

Az Excel táblázatok nagy barátja vagyok.

Azt tapasztalom, hogy az emberek jelentős része még az alapvető feladatokra sem használja (vagy legalábbis nem jól) az Excelt. Sokszor látom, hogy ugyan Excelben vannak az adatok, de ha számolni kell, azonnal a számológépért nyúl. Pedig egy jól felépített, a szükséges képletekkel ellátott táblázat egy kattintással megoldaná ugyanezt. 

Az Excel táblázatok kialakítását mindig sürgősséggel kezelem, mert tudom, hogy ott általában nincs idő várakozni.

Miben tud segíteni az Excel?

Csak néhány példa:

  • Egyszerűbb számolást lehetővé tevő árajánlat készítés, megrendelőlap, megrendelés visszaigazolás

  • Megrendelések nyilvántartása, tetszőleges feltételek alapján egyszerű szűrése

  • Árjegyzékek, amelyekben néhány kattintással elvégezhető a teljes árváltozás

  • Egy megfelelően kialakított Excel táblázat segítségével nagymértékben gyorsítható és könnyíthető a különböző számolásokkal vagy adatrendszerezésekkel járó ismétlődő feladatok

  • Átlátható diagramokkal (ami szintén könnyedén kivitelezhető az Excelben szereplő adatokból) akár a prezentáció is szemléletesebb lehet

  • Körlevélről hallottál már? (Nem, nem a küldd tovább típusú bugyuta e-mailekre gondolok.)
    Kell hozzá egy sablon dokumentum meg egy Excel táblázatban szereplő adatbázis és néhány kattintással behelyettesíthetőek a sablonba az adatok, amely így nagyon rövid idő alatt megszemélyesíthető.
    Mire használható a klasszikus körleveleken kívül? Minden olyan feladatra, ahol van több hasonló dokumentum, amelyek néhány változó adatot kivéve megegyeznek. Pl. munkaszerződések módosítása, meghatalmazások készítése, sorszámozott kuponok, stb.
Scroll to Top